V spoločnosti M.I.S. Slovakia je ohrozených 62 pracovných miest

31.03.2009 Celý región

Vranov 31. marca (TASR) – Súčasná hospodárska kríza je dôvodom znižovania stavu zamestnancov aj v textilnej prevádzke spoločnosti M. I. S. Slovakia, s. r. o. , Vranov nad Topľou, ktorá na tamojší Úrad práce, ...
Riaditeľ vranovského ÚPSVaR Ján Ragan dnes informoval TASR, že spomínaná firma zamestnáva vyše 400 pracovníkov a podľa oznámenia je ohrozených 62 pracovných miest. Prepúšťanie by sa malo uskutočniť od mája do júla tohto roka.
Dôvodom na znižovanie počtu pracovníkov majú byť organizačné zmeny súvisiace s nepriaznivou situáciou v oblasti odbytu a nenaplnenie výrobných kapacít.
\"S vedením spoločnosti sme v neustálom kontakte a uskutočnilo sa aj niekoľko rokovaní, počas ktorých zamestnávateľ deklaroval snahu nastaviť výrobný program tak, aby sa prepúšťanie dotklo čo najmenšieho počtu pracovníkov, \" povedal Ragan. Presná štruktúra rušených zamestnaneckých pozícií je stále predmetom rokovaní, pretože firma sa pokúša prostredníctvom preškolenia umiestniť pracovníkov na iné miesta.
Disponibilná miera nezamestnanosti vo Vranovskom okrese dosiahla vo februári tohto roka 18,6 %, čo v absolútnych číslach predstavovalo 7735 evidovaných uchádzačov o prácu. Oproti januáru zaznamenal úrad práce nárast nezamestnanosti o viac ako 1,3 %.
 

Vyberte región